ALKÜKAM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE PANELİ

ALKÜKAM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE PANELİ
  • 25 Kasım, 2022
ALKÜKAM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE PANELİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜKAM) Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığı arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALKÜKAM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ‘Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Paneli” düzenledi. Kadına yönelik aile içi şiddetin tüm boyutlarının konuşulacağı panel, 25 Kasım 2022 tarihinde, saat 14.00-15.30 arasında çevirim içi olarak gerçekleştirildi.

Panel öncesi ALKÜKAM, kadına yönelik şiddet ile mücadelenin önlenmesi için kamuoyu açıklaması yayımladı. 25 Kasım Cuma günü bilgilendirme broşürleri ve materyalleri dağıtılarak yerleşke içinde farkındalık sağlandı. Aynı gün saat 10.30’da Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda, Alanya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce planlanan ve moderatörlüğü ALKÜ KAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Banu Yıldız tarafından yapılan “Kadına Şiddetle Mücadele Semineri” düzenlendi. Devamında ise saat 14.00’te çevrim içi panelde bütüncül bir yaklaşımla kadına yönelik şiddetle mücadele konuşuldu. 

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar’ın açılış konuşmasını yaptığı panelin ilk bölümünde Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gülsoy’un üstlendiği Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Kurulu Üyesi, Serbest Avukat & ALKÜKAM Danışma Kurulu Üyesi Avukat Berna Kayacık tarafından “Kadın, Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki ve Diğer Çok Yönlü Boyutları ve Yapılabilecekler” konulu sunum gerçekleştirdi. Panelin ikinci bölümünde Moderatörlüğü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Büyükgebiz tarafından gerçekleştirilen Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çelikel "Monica Ali'nin 'Brick Lane' Romanında Göç Travması ve Kadın" konulu sunumuyla konuşma yaptı.